• Predicació

El Senyor és a prop!   Fil 4:4

Escolta el sermó:      https://youtu.be/EBjS0ztQ_PM

Bon dia germanes i germans ,

Un  dia més us parlo i trobo a faltar la vostra presència i la possibilitat de fer-vos una abraçada,

Tenim una fortalesa en la Pregària i en la comunió que podem tenir en la distancia, però acollint les nostres necessitats.

Avui, diumenge, que dediquem un temps a cuidar i alimentar l’espiritualitat us animo a seguir la següent refeflexió:

El Senyor és a prop!

El text d’avui està a la carta als filipencs, que com sabeu, és una carta escrita per l’apòstol Pau, estant empresonat . Limitació que no el va anular doncs al menys 4 cartes que coneixem les va escriure des de la presó i les va escriure deixant veritables perles d’esperança i goig enmig de la precarietat.

Altres personatges, com Nelson Mandela que va estar més de 10.000 dies empresonat , va poder estar positivament ocupat i va escriure centenars de cartes que el van permetre mantenir la flama encesa.

Fil 4: 4 Viviu sempre contents en el Senyor! Ho repeteixo: viviu contents! 5 Que tothom us conegui com a gent de bon tracte. El Senyor és a prop.

Aquest text ens diu tres coses que ens poden ajudar en una situació de limitacions i amenaça com la que estem vivint avui.

«Esteu sempre contents»

Davant d’aquestes paraules, podem pensar que tenim motius per estar incòmodes i tristos, rebem el missatge de que el més dur està per venir i el que hi ha ja ens sembla fort! Davant la incertesa necessitem apuntalar el cor… varies vegades al dia!!

Com mai ens convé recordar la màxima de l’evangeli «cada dia te prou amb el seu propi mal/maldecaps» Mt.6:34, doncs busquem la força per avui i a l’endemà en tindrem la que precisem per  llavors.

Estar contents, porta implícita la idea d’ acontentament» i no tant de celebració, (Jairó) és una paraula que es pot traduir com a goig o felicitat serena. és l’actitud del que se sent confiat. Al contrari d’això la tristor, la desesperança es menja la vitalitat, el pensament creatiu i la empenta solidaria.

Cal tenir goig, pau al cor confiat i que ens ho repetim! perquè se’ns escapa sovint!

«Ser gent de bon tracte»

Ser gent que destaca, que és visible per la bondat (epieikes). És un consell encaminat a que les circumstàncies no ens canviïn el caràcter, que l’egoisme o la por no ens mengin el terreny, és una crida a no deixar-nos desfigurar per les circumstancies adverses, aconseguir això depèn també de la serenor al cor.

Un altre motiu pel qual és un bon consell, esforçar-nos en ser bona gent és per que és contagiós, la gent ho imita, no només ho valora, és una conducta que es reprodueix i es mimetitza.

«El Senyor és a prop»

Aquesta manera d’acabar el verset 4, sembla una afirmació que forma part de la pròpia motivació de l’apòstol. L’expectativa que tenim alimenta la nostra vida cada dia. El Senyor ha promès tornar, instaurar el Regne de Déu i extingir tota mena de mal! Els primers cristians pensaven que el senyor tornaria en la seva generació i això els va esperonar. Aquesta petita frase era capaç de situar-los en perspectiva  d’un sol cop.

Per nosaltres, avui, dir-nos que el Senyor és a prop, és recordar-nos quina coherència tenen les experiències de desgast, doncs creiem que el Senyor un dia extingirà el mal i el patiment s’acabarà. Això ens dona sentit i alimenta l’esperança. Com deia el teòleg Jürgen Moltman: «L’esperança és la boja de la casa» perquè pot fer i intentar allò que aparentment és impossible, allò que trenca els esquemes.  

També contem que el Senyor hi és a prop en l’Esperit i ell és la nostra força de cada día.  El Senyor és a prop, El Senyor hi és a prop!

Avui, enmig de la tempesta, vencent el neguit i confiant en el Senyor, volem recordar als nostres cors, la presencia del Senyor i ho fem també tocant i gustant el pa i el vi, que ha transformat la realitat de la nostra vida, Inundant d’esperança i reconciliació els nostres cors..