• Predicació

“El Senyor impartirà justícia”

1er Dg d’Advent   ….  Esperança

 Fets 10:42

“Ell ens ordenà que prediquéssim al poble i testimoniéssim que Déu l’ha constituït jutge de vius i de morts.”

Introducció

Percebem el món segons la nostra capacitat (agudesa visual, oïda, tacte, etc.) descodifiquem el significat de les coses, en funció de com interpretem allò que ens passa.(autora que es va enfrontar a la por (Michelle Pollers  “Hello Firs”) a on es pregunta:

què és allò dolent/bo que em pot passar si faig el que em fa por?.

És molt important com sentim les coses que ens passen i adonar-nos de com influeixen les emocions per encaixar o rebutjar situacions o conceptes. Podem canviar el nostre diàleg intern amb les coses que ens fan por o que ens marquen.

El nen que té por a la foscor (no voldrà estar amb els amics si han de passar una nit fora de casa),

Un nen a què la mare li assenyalava quines coses podia robar, no associarà la figura materna a seguretat i refugi.

Una nena que el pare li puja a la taula i li demana que es llenci als seus braços, per quan salta el pare es retira i la nena cau… pq aprengui la lliçó que no es pot confiar en ningú… tindrà problemes de confiança!!

Si sempre t’han enganyat, abusat, utilitzat… aniràs amb la mosca darrer l’orella…

Segons com t’hagi anat al Nadal de la infància, com hagin estat les reunions familiars, com t’hagin ensenyat els significats de la fe, quines experiències hagis tingut a Nadal t’agradarà més o menys.

Avui primer dg d’Advent m’agradaria parlar de l’esperança.

Lectura Fets 10:42 “Ell ens ordenà que prediquéssim al poble i testimoniéssim que Déu l’ha constituït jutge de vius i de morts.”

La fe que espera la justícia plena

Celebrar la vinguda de Jesús en el nadó de betlem ens porta a reconèixer en Jesús al Messies, que opera el seu alliberament en la salvació oferta al món i que culminarà en el seu retorn en glòria, a on el xai del món portarà la justícia a la terra esdevenint en jutge (just i bó.)

Jutge:  és una figura positiva? Com el percebem? Necessitem pensar en Jesús com un jutge i afegir just i bo!, perquè els jutges humans no satisfan les expectatives.

L’esperança cristiana, espera la justícia promesa com un sol que brilla.

Malaquies 4:1-2 (3:19-20)

“Ja ve aquell dia abrusador com una fornal! Tots els orgullosos i tots els obradors d’iniquitat seran com la fullaraca: aquell dia que ve els cremarà, diu el Senyor Totpoderós, fins que no en quedi ni l’arrel ni una branca.

2 Però per a vosaltres, els qui reverencieu el meu nom, s’alçarà el sol de justícia portant la salut a les seves ales; i vosaltres sortireu saltant com vedells de l’estable.

La primera espelma de la corona, és una primera llumeta que anuncia la llum plena en Jesús, el sol radiant.

Hem de distingir entre optimisme (creu que tot sortirà bé) i l’esperança que creu que a pesar que tot pugui sortir malament, es complirà la promesa.

L’esperança és com una esquerda en la foscor per la qual podem veure la llum.

Rom 8: 24-25

24 Hem estat salvats, però només en esperança. Ara bé, veure el que s’espera no és esperança: allò que es veu, per què s’ha d’esperar? 25 Però nosaltres esperem allò que no veiem, i ho anhelem amb constància.

Les nostres accions i decisions, la nostra construcció de la justícia és esperança realitzada pels altres.

La fe que fa justícia

Molts cristians creuen que estan legitimats per emetre missatges condemnatoris, judicis morals sobre el cor dels altres, sobre les persones….  

Estem cridats a fer justícia no a ser jutges, estem cridats a estimar no a condemnar

Rom 14:10

Tu, doncs, per què judiques el teu germà? I tu, per què el menysprees? Tots hem de comparèixer davant el tribunal de Déu. 11 Tal com diu l’Escriptura: Ho dic jo, el Senyor: Juro per la meva vida que davant meu s’agenollarà tothom, i tots els llavis donaran glòria a Déu. 12, Per tant, cada un de nosaltres haurà de donar compte a Déu de si mateix.

 

Avui encenem la primera espelma de la corona d’advent, una primera llum que trenca la foscor, que venç a les tenebres que ens recorda que la llum anirà a més fins a l’esclat de llum en Jesús. També és la llum que ens recorda que la justícia brillarà plenament, un dia i que mentre esperem aquest dia ens esforcem a fer justícia, tot i que ens toca viure a sota de la turmenta.

Conclusió

Jesús és portador de justícia, jesús serà un jutge bo

Estimem, preguem i fem justícia

La primera espelma està encès…