• Pensament

Una pregària per Grècia

Enèsima notícia trista que arriba des de Grècia. Aquesta setmana més de 40 incendis, probablement provocats, han sembrat el pànic al país hel·lè.

Els danys han estat considerables. Entre ells, el pitjor, les víctimes mortals que ha causat. Crec que no ens podem fer càrrec del pànic capaç de crear un esdeveniment d’aquesta magnitud. Però no només han estat els morts. Pèrdues milionàries, famílies que ho han perdut tot, boscos que trigaran anys a recuperar-se…

Quina ironia que molt a prop hi hagués un camp de refugiats (que sembla que no s’ha vist afectat), aquella que havien escapat del drama en mig de l’aigua, ara es podien veure a sobre el drama de les flames.

I quina desgràcia que es sumin catàstrofes com aquesta a una terra ja castigada per diverses causes els darrers anys.

Preguem per aquells que estan ajudant al terreny; per les ONG’s que treballen amb els refugiats; pels que atenen als grecs desplaçats pel foc; pels pastors i els popes ortodoxos que miren de portar pau espiritual en mig de l’infern; pels nostres germans i germanes creients que viuen allà.

Segurament a la distància és difícil posar-se a la pell d’aquells que ara estan patint. Però ens és més fàcil ser empàtics si recordem que en aquesta aldea humana que formem plegats i ha molt focs que cremen a una i altra part.

Aquest diumenge que el nostre cor sigui una miqueta amb ells. Preguem

Pr. Josep Bordera