• Pensament

Lideratges com Jesús

El cap de setmana passat vam estar a la cimera del lideratge GLS que organitza Willow Creek Community Church i que a casa nostra tenia lloc a l’auditori de la Unida.

Per allà van desfilar diversos models de líders, amb les seves conferències, de vegades més tècniques i de vegades més vocacionals, per a desafiar-nos a posar a ser “influenciadors” en el àmbit de la nostra feina, la nostra església o la nostra família.

Apareixien termes com esforç, perseverança, passió, descobrir talent en els altres, excel·lència … i tot un llarg seguit de mots relacionats amb aquest àmbit.

Però al principi, la sessió inaugural posava de relleu que no es pot liderar sense respecte per les persones i posant per sobre de tot la seva dignitat. I en això es diferencien els valors més fonamentals dels líders i d’aquells que poden aprendre a liderar com Jesús.

El lideratge sembla un dels nous “mantras” d’aquest temps. Però si busquem bons exemples, i no solament gent amb un bon discurs, ens  hauríem de fixar en Jesús. Un líder preocupat pels seus, respectuós amb la dignitat dels que l’envolten, humil, amb discurs però contrastat per la seva manera de viure, i sobre tot capaç de posar per sobre de les idees les persones.

Crec que tots sortíem de la cimera amb ganes de ser millors persones i millors líders; amb algun llibre de més i amb algunes idees per posar en pràctica. I per què no fer una ullada al Mestre, al lideratge del Fill de Déu? Sens dubte que aquest se’ns revelarà com el millor exemple de tots.

Pr. Josep Bordera